Bublanina
s višněmi

Share on Facebook
8 - 10 porcí
2 / 5náročnost
50 min

Ingredience:

Korpus:

  • 240 g žitné celozrnné jemné mouky Pernerka
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 160 g cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka himalájské soli
  • máslo a hrubá mouka na vysypání formy

Náplň:

  • 600 g vypeckovaných višní
  • 4 cl Grand Marnier
  • 3 lžíce třtinového cukru

Drobenka:

  • 40 g másla
  • 60 g třtinového cukru
  • 120 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí)

Tipy a Triky:

Bublanina je skvělý dezert, do kterého se hodí nejen višně, ale i třešně, jahody, rybíz nebo rebarbora. Bublanina nemusí být pouze z jednoho druhu ovoce, můžete si ji upéct klidně s několika druhy.

Postup:

V rendlíku si rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout.
V robotu vyšleháme cukr s vejci do světlé pěny. V druhé míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a himalájskou sůl.
Do světlé pěny zlehka zamícháme sypkou směs z druhé mísy. Nakonec po troškách přidáme máslo.
Koláčovou formu vymažeme troškou másla a vysypeme hrubou moukou.
Vypeckované višně dáme do mísy spolu s Grand Marnier, třtinovým cukrem a promícháme. Necháme cca 10 minut odležet. Višně necháme vykapat
Těsto nalijeme do koláčové formy a poklademe višněmi.
V míse si uděláme z másla, cukru a mandlové mouky drobenku, kterou poté koláč rovnoměrně posypeme.
Pečeme na 180 stupňů cca 25-30 minut.

KDE KOUPÍTE PERNERKU

Naše mouky jsou dostupné ve stálé nabídce u níže uvedených prodejců.



PERNERKA VE SPECIÁLNÍCH AKCÍCH

Naší mouku Pernerku si také můžete zakoupit ve speciálních akcích u těchto vybraných řetězců po celé republice a na Slovensku.

Tyto webové stránky využívají k zajištění funkčnosti stránek a k analýze návštěvnosti soubory cookie.
Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas.